DIN dichterbij het vuur Belgische douane aangiftesystemen dankzij lidmaatschap CRSNP

Geplaatst op 06 juli 2016 in .

DIN Solutions behoort sinds mei officieel tot de CRSNP (Customs Related Software and Networking Partners). Een non-profit organisatie bestaande uit ontwikkelaars van douane aangiftesoftware in België. Voorzitter Albert Palsterman bracht op vrijdag 13 mei het goede nieuws. De stemming voor lidmaatschap van DIN solutions verliep via een algemene ledenvergadering. De ruime meerderheid werd bereikt en daarmee is DIN solutions nu formeel lid van CRSNP.

Welke voordelen heeft dit lidmaatschap?

Sander Crousen, Product Manager bij DIN Solutions: “De CRSNP is de Belgische variant van de OSWO in Nederland. Het voornaamste doel van de CRSNP is om op te treden als een gemeenschappelijke gesprekspartner richting de Belgische regering, en in het bijzonder de Belgische douane. DIN's lidmaatschap zorgt ervoor dat we dichter bij het vuur zitten als het gaat om wijzigingen vanuit de douane in België. Zo kunnen we aangekondigde wijzigingen direct beoordelen en indien nodig wijzigingen toepassen op onze accijnsoplossing.”

In Nederland is DIN Solutions al lange tijd lid van de OSWO. OSWO is een onderdeel van de Belastingdienst en staat voor Ondersteuning SoftWare Ontwikkelaars (OSWO). Via dit team is DIN betrokken bij de laatste ontwikkelingen van de Nederlandse douane voor wat betreft Accijns (douanestroom GPA) en EMCS (douanestroom EMCS). 

"Door nu lid te zijn van beide partijen zijn we in staat tijdig in te spelen op douane-ontwikkelingen conform de roadmap van de douane en deze door te vertalen naar onze klanten. Op deze manier kunnen wij onze kennis van douanesystemen actief onderhouden en op basis hiervan onze klanten proactief helpen met software aanpassingen conform de richtlijnen van de douane in zowel Nederland als België," aldus Crousen.

Over CRSNP

De CRSNP vertegenwoordigt meer dan 90 procent van de bedrijven die actief gebruik maken van douane aangiftesystemen. Primaire doel is om enerzijds als verenigde stem de belangen van de gebruikers te verdedigen als het gaat om de technische en praktische zaken van de huidige systemen. Anderzijds het nemen van een actieve rol in de ontwikkeling en implementatie van toekomstige douane aangiftesystemen. Bovendien biedt de CRSNP haar gebundelde IT-ervaring op gebied van douane oplossingen aan de lokale en Europese overheden om hen te helpen bij de verdere ontwikkeling op het gebied van elektronische douaneaangiften.

Speciaal voor België opgezette DIN product database

Begin dit jaar hebben we al bericht dat ons product management team is gestart met een voor België geschikte product database. Deze database bevat specifieke Belgische lokalisaties, zoals Ondernemingsnummer, niet-aftrekbare BTW en Belgische BTW-aangifte. Lees hier het bericht.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de branche specifieke ERP oplossingen voor België. Neem dan contact met ons op.