DON start nieuw collectief - DrankenCompagnie

Geplaatst op 18 februari 2015 in .

PERSBERICHT DRANKENCOMPAGNIE

Gouda, 13 februari 2015

Sinds 12 februari 2015 is DrankenCompagnie een feit. Een collectief van zelfstandige groothandels in dranken die service en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De markt verandert en de oprichting van DrankenCompagnie is daar het antwoord op.

Jan Westendorp, directeur van DrankenCompagnie: ‘We hebben met Dranken Organisatie Nederland (DON) 30 jaar ervaring in deze markt opgebouwd. Nu vinden we het tijd om een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Dat doen we met DrankenCompagnie, waarmee we nu vol trots naar buiten treden. Wij denken dat we al snel meer zelfstandige groothandels in dranken aan ons ledenbestand kunnen toevoegen.’

Compleet drankenpakket
DrankenCompagnie is een collectief van zelfstandige drankengroothandels die een compleet pakket dranken leveren. Van bieren, frisdranken en gedistilleerd tot wijnen, koffie, thee en diverse aanvullende artikelen. Zij leveren aan horecaondernemers, slijterijen, sportverenigingen, evenementen en bedrijven.

Founder Drinkoop
DrankenCompagnie is mede-founder van coöperatieve inkoopvereniging Drinkoop, samen met De Klok Dranken. Drinkoop zal volgens de initiatiefnemers in drie jaar uitgroeien tot het meest toonaangevende inkoopplatform op het gebied van dranken in Nederland. DrankenCompagnie is gevestigd in Gouda. Momenteel zijn de volgende zelfstandige drankengroothandels lid:

  • Drankengroothandel Boonekamp B.V. te Leiden
  • Heisterkamp Dranken B.V. te Ootmarsum
  • Drankenhandel Mulco te Harmelen
  • Drankenhandel Scheerder B.V. te Amersfoort
  • De Monnik Dranken B.V. te Oldenzaal
  • LHC te Hoensbroek
  • Woudenberg Dranken te Wageningen
  • Drankenhandel Ivar van den Berg te Woerden

DrankenCompagnie is gestart met ingang van 12 februari 2015. DON blijft in samenwerking met Grolsch operationeel als het gaat om het landelijk bedienen van National Accounts.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redactionele informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jan Westendorp, 0182 - 58 32 11.
www.drankencompagnie.nl