Drankenleverancier voor Horeca Amsterdam live met DIN Dranken in de Cloud

Geplaatst op 21 januari 2019 in B2B bestelsite, Cloud, Software.

Bij Moos zeggen ze: “Kom langs, iets te drinken is er zeker, tijd maken we.”

Met ruim 30 jaar ervaring als drankenleverancier aan de Amsterdamse horeca, kennen ze bij familiebedrijf Moos de uitdagingen die daarbij horen. Vanuit de winkel aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam is Moos het aanspreekpunt voor elke horecaondernemer in de binnenstad. De logistiek van de drankengroothandel wordt aangestuurd vanuit het Westelijke havengebied. Ze werken samen met alle grote merken.

Moos maakt de afgelopen jaren een sterke groei door en was daardoor toe aan een volgende stap in de bedrijfsautomatisering. Het oude softwaresysteem voldeed niet meer aan de eisen. “We zijn uiteindelijk bij de softwarespecialist in dranken DIN Solutions uitgekomen”, aldus de eigenaren. “Binnen de gelederen van de Bavaria agenten kenden we diverse collega’s die reeds met DIN Dranken werkten.” 

Moos koos als één van de eerste klanten voor het DIN Dranken Pack in de DIN Cloud. Het DIN Dranken Pack is een template oplossing die versneld geïmplementeerd kan worden doordat het systeem op basis van een branche standaard een vooraf gedefinieerde configuratie kent.

“De implementatie is prima verlopen. Dat ging erg goed” aldus de enthousiaste eigenaren. “Zowel DIN als onze key-users hebben goed de tijd genomen om voor de livegang alles door te testen zodat we niet tegen problemen aan zouden lopen.”

De vijf gebruikers van DIN Dranken bij Moos werken nu met een volledig geïntegreerd systeem ter ondersteuning van de boekhouding, betalingen, incasso’s, orderadministratie, prijsafspraken, emballage, retouren, facturatie en de gekoppelde DIN B2B bestelsite. “We kunnen nu veel efficiënter werken, door nieuwe mogelijkheden zoals batchfacturatie. Ook het online bestellen door onze klanten werkt goed.”

“De samenwerking met DIN hebben we als een team effort ervaren. We hebben als kleine organisatie samen een hoop werk verzet om tot een goed resultaat te komen.”

Op korte termijn wil het team van Moos het voorraadbeheer verder optimaliseren en de bonusadministratie integreren om daarmee nog meer inzicht en efficiency te realiseren. Dus als DIN zeggen we dan: “We komen langs, iets te optimaliseren is er zeker, tijd maken we!”

Branches: 
Drankengroothandel en -distributie