Dynamics 365 Business Central officieel vrijgegeven

Geplaatst op 02 april 2018 in Microsoft Dynamics, Software.

In eerdere edities van onze updates informeerden we u al over de Dynamics 365 ontwikkelingen op het gebied van Business Solutions bij Microsoft. Eind vorig jaar werd door Microsoft officieel bekend gemaakt dat Dynamics 365 voor MKB en midmarket gebaseerd zou worden op Dynamics NAV. De route naar een gezamenlijke roadmap was ingezet onder de projectnaam ‘Tenerife’.

Dit heeft onlangs geresulteerd in de lancering van Dynamics 365 Business Central. Vanaf 2 april j.l. is deze nieuwe oplossing verkrijgbaar. Vooralsnog alleen als een standaard oplossing in de Microsoft cloud zonder branche- of klantspecifieke functionaliteit. Met deze cloud variant van Dynamics 365 Business Central is daarmee de nieuwe naam van Dynamics NAV bekend.

In het najaar van 2018 wordt de zogenaamde ‘on-prem’ variant van Business Central verwacht. Dat is de opvolger van Dynamics NAV 2018 zoals we dat nu kennen. In deze variant is het wel mogelijk om branche oplossingen en klantspecifieke functionaliteit, mits ontwikkeld volgens specifieke guidelines en technieken, beschikbaar te stellen. Klanten die gebruik maken van onze Life Cycle Service verwachten we in 2019 te kunnen migreren naar Dynamics 365 Business Central.

Een mooi voorbeeld van DIN4Life waarbij we ervoor zorgen dat u als klant uw investering in Dynamics NAV behoudt en de ontwikkelingen bij Microsoft en DIN kunt blijven volgen.

Branches: 
Drankproducenten
Wijnimporteurs
Drankengroothandel en -distributie
Food en Horeca groothandel
Versverwerking
Receptuurgeoriënteerde producenten
Maaltijdservice