EMCS gebruikers opgelet! De overheid vernieuwt Digipoort

Geplaatst op 06 juli 2016 in .

Dit jaar vernieuwt de overheid Digipoort, het beveiligde kanaal van de overheid. Voor bedrijven die gegevens uitwisselen over grensoverschrijdend goederenverkeer, zoals de uitwisseling van EMCS berichten met de Douane, betekent dat er iets gaat veranderen. Bedrijven die gebruik maken van Digipoort hebben van Logius al informatie ontvangen.

Wat betekent dat voor u als EMCS-gebruiker?

Tussen 15 maart en 31 oktober 2016 stappen gebruikers over naar de vernieuwde Digipoort. Deze overstap wordt mede begeleid door Logius, de dienst digitale overheid. Er zijn daarvoor een aantal aanpassingen nodig in de software.

Logius zal iedere Digipoort-gebruiker rechtstreeks benaderen om een overstapmoment te plannen. Misschien is dat bij u ook al gebeurd?

Zorgeloos overstappen met DIN

Ondanks dat Logius de overstap zal begeleiden en er een dedicated “aansluitteam” beschikbaar is voor vragen en ondersteuning, leert onze ervaring dat de overstap technische kennis vraagt voor het opzetten van een verbinding met de vernieuwde Digipoort. Om u hierin te ondersteunen hebben wij een handleiding geschreven waarmee we verwachten dat al onze EMCS klanten de overstap naar de vernieuwde Digipoort zelf kunnen uitvoeren. Daarin is een stappenplan toegevoegd waarmee u de vernieuwde Digipoort verbinding samen met uw netwerkbeheerder kunt opzetten, testen en vervolgens in gebruik kunt nemen op de geplande overstapdatum.

Een aantal EMCS klanten is al overgestapt naar de vernieuwde Digipoort. De resterende EMCS klanten zullen binnenkort de handleiding ontvangen en kunnen daarmee in de komende tijd de overstap maken. Mocht u ondanks de handleiding toch gebruik willen maken van de inzet van één van onze netwerk engineers dan is dat uiteraard ook mogelijk. Neem in dat geval contact op met uw accountmanager.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over hoe Logius de overstap begeleidt? Raadpleeg dan deze website. Voor verdere vragen rondom uw specifieke situatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager Jos Knops (e-mail: jos.knops@dinsolutions.nl).