Factureren in PDF en meer, nu mogelijk met Easy PDF

Geplaatst op 01 juli 2013 in Finance, Scanning, Software.

De vraag naar factureren in PDF is de laatste maanden flink toegenomen. Inmiddels heeft DIN Solutions Easy PDF als standaard product toegevoegd aan het DIN add-on aanbod.

Met Easy PDF kunt u automatisch e-mails en documenten in PDF formaat genereren en verzenden vanuit Microsoft Dynamics NAV. Het stelt u in staat e-mails met PDF-bijlagen te maken die er precies hetzelfde uitzien als gedrukte brieven en facturen, waarbij u dit zelf volledig kunt configureren op basis van de wensen van uw klant of leverancier.

Onlangs is Egga Food BV overgegaan tot het gebruik van Easy PDF in de organisatie. Financieel medewerker en intern systeembeheerder Peter Deelen licht kort de door hun ervaren voordelen toe:

"Een van de redenen om Easy PDF aan te schaffen is dat we flink zullen gaan besparen op porto- en handlingkosten. Tevens is tijdwinst een belangrijke factor. Dankzij PDF facturatie hoeven we facturen niet meer te vouwen en in enveloppen te steken, een enorme efficiency slag dus.

"Als tussenoplossing worden nu de facturen op ons briefpapier geprint, dit wordt vervolgens ingescand en gemaild naar onze afnemers, daarna worden de facturen weer vernietigd. Dit is natuurlijk zonde van het briefpapier en zorgt voor een hoop dubbel werk," aldus Deelen.
  
"Daarnaast denken we ook veel tijdwinst te gaan behalen door het inzetten van PDF facturatie voor de orderbevestiging. Hiervoor moeten we een hoop aantal handelingen verrichten: nu wordt de orderbevestiging digitaal uitgeprint op een PDF printer, vervolgens wordt deze PDF opgeslagen, in Outlook wordt de juiste contactpersoon opgezocht dan voegen we de orderbevestiging als PDF bijlage toe en dient de juiste handtekening met de correcte taal instelling geselecteerd te worden om alles tenslotte te verzenden. Dit gaat straks met 1 druk op de knop!"

Meer weten over de voordelen van Easy PDF voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.