Haarlemse speciaalbier leverancier Melger’s Dranken optimaliseert logistiek proces met best practices in DIN Dranken

Geplaatst op 05 april 2019 in Voorraadbeheer & Distributie.

Melger’s Dranken is een drankengroothandel met één van de grootste assortimenten van Nederland. De oorsprong van dit bedrijf ligt in de drankenwinkel die Veronica Melger in 1972 opende in Haarlem. De winkel en daaruit ontstane drankengroothandel zijn door de jaren heen dusdanig gegroeid dat ze vier jaar geleden opgesplitst zijn in Melger’s Wijn en Dranken (winkel) en Melger’s Dranken (drankengroothandel). Melger’s Dranken bestaat uit een jong team dat één ding gemeen heeft: hun passie in hart en nieren voor speciaalbieren. Die passie staat garant voor een mooie selectie van speciaalbieren en gedegen kennis van zaken.

Een logisch gevolg van die groei was de behoefte aan nieuwe bedrijfssoftware die beter aansloot bij hun huidige behoeftes en waarmee ze vooral het logistieke proces konden optimaliseren. Dennis de Leeuw, directeur van Melger’s Dranken vertelt hierover:

We misten een betrouwbare oplossing voor onze AGP administratie en ook ons voorraadsysteem was niet efficiënt. We zijn daarom in de eerste helft van 2018 begonnen met ons te oriënteren op een nieuw pakket. We gingen meteen op zoek naar de koploper in deze branche. We kwamen al snel uit bij DIN Solutions, mede doordat onze drie grootste leveranciers Hansen dranken, Beer en Selected Beverages en Bier&cO ook al klant bij DIN zijn. Zelf hebben we ook navraag gedaan bij referenties en daaruit bleek dat de mogelijkheden die we tot nu toe misten in onze software wel degelijk bij DIN Solutions geborgd zijn. De keuze was daarna dan ook snel gemaakt.

Melger’s Dranken heeft niet alleen gekozen voor DIN Solutions omdat ze momenteel de juiste fit bieden. Dennis kijkt verder vooruit en merkt op:

De wereld verandert snel en DIN gaat mee in de ontwikkelingen, net zoals wij dat doen op het gebied van speciaalbieren. We weten nu al hoe de roadmap van DIN eruit ziet en zijn dus ook in de toekomst verzekerd van up to date software. Aangezien wij bovenal met de markt willen meebewegen is de actualiteit van ons pakket  cruciaal en met de keuze voor DIN Dranken geborgd. We gaan starten met het optimaliseren van ons logistiek proces en voorraadbeheer. In de toekomst willen we ook meer digitaal gaan werken. Uitleveringen en emballage retouren moeten snel kunnen worden verwerkt. In fase twee willen we dan ook verder met de add-on DIN Transport Management en de Proof of Delivery app, waarmee we onze chauffeurs digitaal aansluiten. ”

Branches: 
Drankengroothandel en -distributie