Implementatie Power BI groot succes bij Hansen Dranken: een versneller voor inzicht en efficiëntie binnen de organisatie

Onlangs ging Hansen Dranken als eerste klant live met het DIN Power BI Acceleration Pack. Directeur Freek Laeven is enthousiast en praat ons bij over het proces dat voorafging aan de livegang:

Wij zijn in maart 2019 overgegaan op een nieuwe versie van DIN Dranken voor Microsoft Dynamics. Voorheen haalden wij onze informatie uit DIN Dranken door middel van Jet Reports. Wij wilden de informatie nog adequater en gemakkelijker beschikbaar krijgen en hebben daarom gekozen voor Power BI met DIN.”

Intuïtieve dashboards via de cloud 

Bij Hansen Dranken bestond brede behoefte om management- en stuurinformatie beschikbaar te stellen via interactieve dashboards. Nadat de livegang van de nieuwe Dynamics versie net was afgerond werd daarom de keuze gemaakt om Power BI te implementeren. Het DIN Acceleration Pack voor Power BI is een versnelde installatie en setup van Power BI die het mogelijk maakt om DIN Dranken en DIN Food klanten intuïtieve dashboards via de cloud te bieden en zelf uit te laten bouwen. Deze implementatie verliep vlot en dit lag volgens Freek aan meer dan alleen de snelheid waarmee dit project werd uitgevoerd.

“De implementatie van het BI pack is zeer soepel verlopen. Binnen één dag was alles afgerond en up and running. De begeleiding vanuit DIN Solutions was hierin plezierig en bovenal kundig. Dat maakt dat het enthousiasme over de toepassing vanaf het eerste moment groot is. Immers, we hadden meteen resultaat. Wij hebben bovendien speciaal voor de implementatie van Power BI gebruik gemaakt van de extra inzet van een stagiair. Dit bleek een succes te zijn en dat kunnen we iedereen dan ook aanraden.”

Aanzienlijk verhoogde efficiëntie binnen de organisatie

Nu Power BI in gebruik is vertelt Freek over de processen waarbij het nu ingezet wordt bij Hansen Dranken en welke voordelen dit voor hen oplevert.

“Wij ontsluiten informatie ten behoeve van de afdeling inkoop (accurate informatie bijvoorbeeld per leverancier), de emballagestroom, sales (afzet en andere accurate sales informatie per klant) en financiën. Wij blijven dagelijks onze wensen formuleren over welke informatie we nog graag via Power BI uit DIN Dranken willen halen. Het is namelijk nu veel gemakkelijker om over die informatie te beschikken. De snelheid is hoger en het nodigt uit tot verdere verdieping waardoor uiteindelijk de analyses beter worden. Hierdoor beschikken we sneller over het gewenste inzicht (en meer) en kunnen derhalve de efficiëntie binnen onze organisatie aanzienlijk verhogen.”

Meer weten over Power BI? Neem dan contact met ons op. 

Branches: 
Drankengroothandel en -distributie