Klaar voor de toekomst: NAV upgrade Rooden Landscape Solutions

Geplaatst op 01 december 2016 in .

Rooden Landscape Solutions is een dynamisch en eigentijds bedrijf dat zich richt op de realisatie en het beheer van groenvoorzieningen, buitensport- en recreatieaccommodaties. Sinds november 2016 is het familiebedrijf live met een actuele versie van Microsoft Dynamics NAV. Roger Rooden, directeur van Rooden Landscape Solutions: “De investering in een upgrade naar de nieuwe versie betaalt zichzelf ruimschoots terug binnen de organisatie. De mate van controle en sturing dat een ERP systeem biedt, is voor een innovatief en groeiend bedrijf als Rooden essentieel.” 

Vanaf 2004 maakte de organisatie al gebruik van Navision, als één van de eerste bedrijven in de sector. Doordat Rooden al jaren gebruik maakt van een geïntegreerd systeem, waardoor men zeer efficiënt kan werken en overhead kosten kan besparen, heeft de organisatie een voorsprong op de concurrentie. Erwin in de Braekt, administrateur bij Rooden Landscape Solutions: “Met behulp van NAV regelen wij onder andere onze financiële- en projectadministratie, maar ook onze P&O. Daarnaast maken wij ook gebruik van de CRM functionaliteit, waarmee wij ons klantbeheer optimaal kunnen beheren.”

In 2015 besloot Rooden om de NAV omgeving te gaan upgraden naar een actuele versie. “We zijn in de loop der jaren tijdens infosessies bij DIN Solutions diverse malen geïnformeerd over de op dat moment actuele versie van Dynamics NAV. Zodoende hebben we de ontwikkelingen op dit gebied goed kunnen volgen” aldus Erwin. Het projectteam van DIN Solutions heeft bij de NAV upgrade samengewerkt met Equa, de ICT-Partner van Rooden. Erwin: “Belangrijke redenen om te upgraden waren voor ons: meer en vriendelijkere gebruiksmogelijkheden en betere integratie met andere Microsoft software. Ook de ondersteuning van zowel Microsoft, als DIN Solutions, speelde een belangrijke rol. Daarnaast vinden wij het prettig dat we na deze upgrade altijd met actuele software kunnen werken door het nieuwe onderhoudsmodel van DIN.”

Rooden heeft de samenwerking als erg prettig ervaren en de upgrade is in goed overleg uitgevoerd. “Na livegang zijn er nog enkele issues naar voren gekomen die, ondanks alle kundig doorlopen testfases, helaas niet tijdens het voortraject getraceerd zijn. Deze issues zijn echter binnen support van DIN opgepakt. Hierdoor kan het project nog dit jaar definitief worden afgesloten”, aldus Erwin.

De gebruikers zijn op dit moment volop aan de slag met de nieuwe versie en de vele nieuwe mogelijkheden. De organisatie verwacht in het voorjaar volop gebruik te maken van alle relevante nieuwe functionaliteit. “Medio 2017 willen we de inzet van Jet Reports gaan bekijken, waardoor we hopen nog meer efficiency binnen onze bedrijfsvoering te kunnen realiseren. Verder willen we er op blijven toezien dat NAV (en alle aankomende upgrades) optimaal kan blijven voldoen aan onze informatievoorziening, zodat dit het kloppend hart blijft binnen onze organisatie” aldus Erwin.