Mediterra live met Microsoft Dynamics NAV en DIN Dranken

Geplaatst op 27 maart 2017 in ERP.

Begin dit jaar is Mediterra succesvol live gegaan met DIN Dranken voor Microsoft Dynamics NAV. Vorig jaar koos de sterk groeiende importeur van Italiaanse specialiteiten DIN Solutions vanwege haar specifieke branche-ervaring in accijnzen en foodimport. Nu een paar maanden verder zijn ze live met de brancheoplossing. Projectleider Richard van der Tuin vertelt over zijn ervaringen en geeft advies over wat er vanuit de eigen organisatie komt kijken bij de voorbereiding en implementatie.

Maak voldoende tijd vrij vanuit uw organisatie

"Vanaf week 7 is Mediterra gestart met DIN Dranken voor NAV. Het totale proces heeft ongeveer vijf maanden in beslag genomen. Op voorhand dachten we dit veel sneller te kunnen. Pas in de praktijk wordt duidelijk waarom deze tijd echt nodig is voor de totale omzetting. De door DIN opgestelde planning voor de implementatie is bijna volledig correct gebleken. Als organisatie moet je er rekening mee houden dat voor elk gepland uur van een consultant er zeker twee uur vanuit de organisatie tegenover zullen moeten staan. Deze tijdsinvestering is noodzakelijk om een soepele overgang te garanderen. Des te beter alle gebruikelijke bedrijfsprocessen zijn uitgeprobeerd door de medewerkers, des te makkelijker zal de opstart / overgang verlopen." 

Moeiteloos bijblijven

Mediterra maakt tevens gebruik van het DIN Life Cycle Service concept. Hierdoor is het bedrijf ook in de toekomst verzekerd van een up-to-date branche oplossing die meegaat met de ontwikkelingen van de markt en de sector. Van der Tuin: "DIN staat open voor nieuwe ideeën en suggesties. Ze trachten het pakket voortdurend te verbeteren op basis van vragen en opmerkingen uit de praktijk. Bij versie updates stellen zij deze verbeteringen voor elke DIN klant ter beschikking." Over de samenwerking is Richard tevreden: "De samenwerking met DIN is tot op heden prima verlopen. De mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en ter zake kundig."

Website Mediterra

Branches: 
Wijnimporteurs
Food en Horeca groothandel