Microsoft lanceert Dynamics 365

Geplaatst op 19 december 2016 in .

Met de vrijgave van Dynamics 365 Enterprise Edition heeft Microsoft vorige maand in Nederland een start gemaakt met een eigen cloud aanbod voor business applicaties. De Enterprise Edition is gebaseerd op Dynamics AX en richt zich op het enterprise segment. 

Dynamics 365 Enterprise Edition is een cloud-based (Azure) applicatie en biedt standaard integratie- mogelijkheden voor aanvullende applicaties zoals Office365, PowerBI en CRM die te koop zijn via Microsoft Appsource. 

In het tweede kwartaal van 2017 wordt Dynamics 365 Business Edition (BE) verwacht die nu al beschikbaar is in Amerika en Canada. De Business Edition richt zich op het MKB segment en is gebaseerd op Dynamics NAV. In eerste instantie is alleen Dynamics 365 Business Edition Financials beschikbaar. Dit is een op NAV gebaseerde oplossing met functionaliteit gericht op kleine bedrijven. De verwachting is dat dit in 2018 verder wordt uitgebreid met aanvullende NAV functionaliteit.

Met Dynamics 365 zet Microsoft in op verdere uitbreiding van haar cloud aanbod. Doordat Dynamics 365 BE gebaseerd is op Dynamics NAV biedt dat voor DIN Solutions, als NAV partner, nieuwe mogelijkheden. De verwachting is dat het op termijn mogelijk is om branche add-ons toe te voegen aan Dynamics 365. Dan is het dus mogelijk om bijvoorbeeld onze DIN Dranken of DIN Food oplossing ook via Dynamics 365 aan te bieden. Inmiddels heeft ons product management al de eerste trainingen gevolgd in de specifieke technologie die daarvoor gebruikt wordt.

 

 

 

 

 

 

De bestaande Dynamics NAV roadmap wordt niet gewijzigd en jaarlijks zal Microsoft een nieuwe Dynamics NAV versie uitbrengen. Doordat Dynamics 365 Business Edition gebaseerd is op NAV verwachten we dat NAV klanten op termijn zelf een keuze kunnen maken uit een hosted/on premise NAV oplossing of een Dynamics 365 NAV oplossing.

Vanzelfsprekend worden wij geïnformeerd over de ontwikkelingen op dit vlak en houden wij u daarvan op de hoogte.