Saucecompany beperkt maatwerk tot een minimum met vernieuwde DIN Food omgeving

Geplaatst op 03 oktober 2018 in Strategie, Productie & werkvloer, Microsoft Dynamics.

In het Brabantse Deurne is sauzenfabrikant Saucecompany gevestigd. Deze private label fabrikant heeft de laatste jaren een forse groei doorgemaakt. Om die groei beter te faciliteren heeft men onlangs de keuze gemaakt de huidige DIN Food omgeving te moderniseren. Hierbij brengen ze niet alleen de hoeveelheid maatwerk fors omlaag, maar maken ze hun ERP oplossing ook nog eens toekomstbestendig door te kiezen voor de DIN Life Cycle Service. Daarmee kan Saucecompany bijblijven met de ontwikkelingen in de foodmarkt van nu én in de toekomst.

Doorgroeien met flexibel en toekomstbestendig ERP pakket

Saucecompany is producent van sauzen, marinades en dressings voor de private label markt in grote en kleine verpakkingen. De sauzen worden zorgvuldig gemaakt in opdracht van de klant, waarbij deze  in verschillende verpakkingen kunnen worden afgevuld. Denk hierbij aan flessen, emmers, sachets, containers of cans. Naast Saucecompany is op dezelfde locatie zusterbedrijf Culitoppers gevestigd. Hier worden  onder andere maaltijdcomponenten, soepen en dagverse pasta’s onder private label geproduceerd.

“Door flexibel in te spelen op de markt en kwaliteit te leveren zijn we enorm gegroeid naar het bedrijf wat we nu zijn. Dat de markt door de jaren heen verandert merkten we ook als bedrijf: we zijn van grote verpakkingen naar steeds meer kleine verpakkingen gegaan,” aldus directeur en eigenaar Patrick van de Mortel. “We willen van deze locatie een foodlocatie maken waarin we de komende jaren nog verder kunnen doorgroeien. Zo hebben we de laatste jaren flink geïnvesteerd in de organisatie, nieuwe productiemiddelen en een nieuw ERP pakket.”

Aandeel maatwerk fors omlaag

Financieel manager Wilco van der Steijn licht toe: “Saucecompany heeft de laatste jaren een forse groei doorgemaakt. We werkten nog  met een verouderde DIN Food omgeving gebaseerd op NAV 2009. Door alle veranderingen in de markt, onze groei en onze ambitie paste deze versie niet meer bij de organisatie. Er moest worden gemoderniseerd. Hiervoor hebben wij een ruime periode van voorbereiding genomen. Er hebben diverse sessies tussen medewerkers van DIN en Saucecompany plaatsgevonden. Tijdens deze sessies werd duidelijk dat de upgrade naar DIN Food voor Dynamics NAV 2018 veel positieve zaken voor onze organisatie gaat brengen:

  • de hoeveelheid maatwerk hebben we fors omlaag kunnen brengen;
  • we brengen ons ERP-systeem naar de maatstaven van deze tijd en kunnen dat zo houden dankzij de DIN Life Cycle Service (LCS) waardoor we jaarlijks meegaan met nieuwe versies;
  • we krijgen sneller de beschikking over betere management informatie;
  • er zijn goede toekomstige uitbreidingsmogelijkheden in software doordat Microsoft en DIN Solutions hierin blijven ontwikkelen;
  • de hoeveelheid artikelen, grondstoffen en verpakkingen wordt beter beheersbaar;
  • de omgeving heeft een betere look en feel waardoor het pakket nog gebruiksvriendelijker wordt.

Om verder te kunnen doorgroeien is flexibiliteit en toekomstgerichtheid enorm belangrijk. Met deze stap voorkomen we dat onze bedrijfssoftware ons daarin beperkt. Daarnaast vinden we als onderneming kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. We hopen dan ook in de toekomst nog vele mooie, lekkere en gezonde producten te mogen maken, met gebruik van DIN Food en de ondersteuning van DIN Solutions.”

Branches: 
Receptuurgeoriënteerde producenten