Schrobbelèr proost op nieuwe vriendschap met succesvolle livegang met DIN Dranken

Geplaatst op 22 december 2016 in .

Op 1 november jl. is Schrobbelèr succesvol live gegaan met DIN Dranken voor Dynamics NAV. Schrobbelèr, een Tilburgse distilleerderij, verkoopt landelijk de Oer-Nederlandse kruidenlikeur onder de gelijknamige naam. Bijzonder aan deze case: de accijnsintegratie met productie.

Michiel Dikhoff, binnen Schrobbelèr verantwoordelijk voor de uitrol van het nieuwe ERP systeem: “Voorheen werkte Schrobbelèr met een standalone accijnzenpakket dat dateerde uit de overname van Jonkers in Tilburg. Bij de laatste controle door de douane merkten we dat deze oplossing aan vervanging toe was. Het pakket was verouderd en werd niet meer ondersteund. Bovendien werd het steeds lastiger om alle gewenste informatie inzichtelijk te maken. We besloten dan ook op zoek te gaan naar een alternatief.” Aangezien binnen de Holding, waaronder Schrobbelèr valt, Exact werd gebruikt was dat pakket een logische oplossing. Echter voor de specifieke dranken- en accijnsproblematiek was daarin geen standaard functionaliteit beschikbaar. Dat zou leiden tot maatwerk.

Bewezen standaard

Schrobbelèr zocht verder met als vereiste een bewezen standaard pakket. Daarbij werd kritisch gekeken naar:

  • één geïntegreerde oplossing mét productie ondersteuning;
  • geen maatwerk, maar een standaard oplossing;
  • bij voorkeur de mogelijkheid om te integreren met Swift Factuur dat binnen de groep gebruikt wordt voor inkomende factuur verwerking. 

“Uiteindelijk vielen andere oplossingen af, omdat ze bijvoorbeeld niet volledig geïntegreerd waren en een apart financieel systeem nodig was. Ook was bij enkele alternatieven de diepgang voor ondersteuning met productie beheer een vraagteken voor ons,” gaat Michiel verder. “DIN Dranken daarentegen is volledig geïntegreerd. Standaard en dus geen maatwerk en met een duidelijke visie op de toekomst. Daarmee willen we voorkomen dat we over vijf jaar weer achterlopen."

Samen sterker

Schrobbelèr is overtuigd van de kracht van samenwerking. “Samen sterker door samen op te trekken, met DIN Solutions en met andere gebruikers via de DIN User Group. Zo komen we tot een steeds betere standaard brancheoplossing voor de drankensector.” 

Website Schrobbelèr