SRC System Integrators & DIN Solutions optimaliseren orderproces voor dranken- en foodgroothandels

Geplaatst op 16 december 2020 in EDI, Software.

SRC System Integrators & DIN Solutions slaan de handen inéén. Voor onze gezamenlijke relaties én de relaties van DIN Solutions die gebruik maken van DIN Dranken of DIN Food voor Microsoft Dynamics en onze gezamenlijke relaties, hebben wij samen met SRC een koppeling ontwikkeld om voortaan orders geautomatiseerd vanuit Microsoft Dynamics te versturen naar de aangesloten leveranciers op de E-businessnet oplossing van SRC.

E-businessnet is in het leven geroepen om eenvoudig en snel elektronische berichten uit te wisselen tussen groothandels en leveranciers in de Nederlandse Foodsector. Al 135 leveranciers en meer dan 300 groothandels zijn op E-businessnet aangesloten. 

Op dit moment hebben groothandels op E-businessnet twee mogelijkheden om ORDERS voor leveranciers aan te leveren:

  1. Handmatig
    ORDERS kunnen door groothandels handmatig via een web portaal doorgevoerd worden. Voorwaarde hierbij is dat de leverancier haar artikelgegevens naar E-businessnet publiceert via de GS1DAS datapool, zodat de artikelgegevens zichtbaar worden voor de manuele bestelling via het web portaal.

  2. Directe koppeling
    Een tweede mogelijkheid bestaat erin om ORDERS via een directe koppeling met E-businessnet door te voeren, waarbij groothandels XML of CSV ORDERS aanleveren vanuit hun eigen systeem, waarna E-businessnet deze omzet naar het Edifact orderbericht zoals leveranciers dat wensen te ontvangen.

Goed om te weten is dat de mogelijkheid om via directe koppeling ORDERS door te voeren niet enkel ontwikkeld is voor DIN Solutions. E-businessnet is ook te koppelen met andere ERP-systemen.

SRC Systems Integrators & DIN Solutions

De toegevoegde waarde van de samenwerking tussen SRC & DIN Solutions bevindt zich in de vereenvoudigde manier om ORDERS via de directe koppeling in te schieten. DIN Solutions gebruikers kunnen hierdoor vanuit DIN Dranken of DIN Food geautomatiseerd orders aanleveren bij SRC voor de aangesloten E-businessnet leveranciers. De koppeling die hiervoor is ontwikkeld kan ook ingezet worden bij gezamenlijke relaties waarbij het orderproces op dit moment nog handmatig verloopt. Middels de koppelingsmodule kan dit proces omgezet worden naar een directe koppeling.

Daarnaast kunnen relaties van DIN Solutions die nog geen gebruikmaken van E-businessnet direct starten met de directe koppeling. Het voordeel hiervan is dat de order geautomatiseerd vanuit Microsoft Dynamics verstuurd kan worden. De groothandel hoeft de order dan niet meer handmatig over te tikken  vanuit de ERP omgeving naar het E-businessnet webportaal.

Maakt u gebruik van DIN Food of DIN Dranken, en wilt u meteen aan de slag met de SRC koppeling? Neem dan contact op met de sales afdeling van DIN Solutions via sales@dinsolutions.nl of bel naar 043 – 604 90 80.

Branches: 
Drankengroothandel en -distributie
Food en Horeca groothandel