Succesvolle Lunch & Learn sessie "Goed voorbereid 2014 in"

De voedselbranche staat aan de vooravond van ingrijpende nieuwe regels voor de etikettering van levensmiddelen. Aangezien de informatie op etiketten zowel inhoudelijk als qua vormgeving aan nieuwe eisen dient te voldoen, moeten bedrijven in de Food zich nu al voorbereiden op de nieuwe regelgeving. DIN Solutions gaf hiervoor een belangrijke aanzet door een speciaal Food Event over dit thema te organiseren. 

Voor onze klanten maar ook andere belangstellende bedrijven in zowel de voedselproducerende als de voedselverwerkende industrie organiseren wij regelmatig Food Events. Voor de lunch & learn sessie ‘Goed voorbereid 2014 in’ waren we onlangs te gast bij Daily Fresh Food in Geleen. Onderwerp was het nieuwe Warenwetbesluit informatie levensmiddelen, dat op 13 december 2014 van kracht wordt. 

De nieuwe etikettering 
Gastspreker Leonie Janssen-Klomberg van Précon Food Management schetste in een heldere presentatie de impact van de nieuwe regelgeving. Etiketten moeten straks onder andere voorzien zijn van de voedingswaardedeclaratie, de aanwezigheid van allergenen en een uitgebreide oorsprongsaanduiding. Daar komt bij dat eisen gesteld worden aan de leesbaarheid en dus de minimale lettergrootte. Zo werden zowel de aard als de omvang van deze nieuwe wetgeving voor alle aanwezigen duidelijk. 

Uitleg vernieuwingen NAV 2013
Aansluitend vertelde onze senior business consultant Richard Nix over het toepassen van de nieuwe etiketteringswetgeving binnen de DIN Food oplossing van NAV 2013 Hij ging tevens in op de andere vernieuwingen in NAV 2013, waarbij duidelijk werd dat het gebruiksgemak op diverse punten verder verbeterd is. 

Zoals de naam al aangeeft, werd tijdens deze lunch & learn sessie ook genoten van een geweldige, vers bereide lunch van gastheer Daily Fresh Food. Tijdens de afsluitende netwerkborrel waren de aanwezigen zeer te spreken over dit Food event. 

Ook in 2014 zullen we weer speciale Food events over relevante thema’s organiseren. Heeft u belangstelling? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief, zodat we u te zijner tijd vrijblijvend kunnen uitnodigen.