Terugblik DIN Roundtables BI & Forecasting

Geplaatst op 14 juni 2017 in .

In Den Bosch verzamelden op donderdag 1 juni verschillende DIN-UG leden uit de Food & Dranken sector voor de DIN roundtable sessies. Het Van der Valk hotel, de locatie van de roundtables, was voor een ochtend het kenniscentrum voor ontwikkelingen op het gebied van “Forecasting & Voorraadoptimalisatie” en “Business Intelligence”.

Ter voorbereiding op de Roundtables ontvingen de deelnemende leden een vragenformulier afgestemd op het thema waarvoor men zich had aangemeld. De feedback hierop werd gebruikt bij de voorbereiding van de Roundtables.

Tijdens de BI sessie werd inzicht gegeven in Business Intelligence en Microsoft’s oplossing Power BI gedemonstreerd. Samen met de deelnemers werd vervolgens van gedachten gewisseld op welke manier Power BI makkelijker en sneller ingezet kan worden. Met name voor gezamenlijke KPI’s wil DIN daarin een rol vervullen.

Tijdens de Roundtable Forecasting is ingegaan op de behoeften die de deelnemende leden hadden op het gebied van Forecasting en in welke mate men ervaring had met het onderwerp.

Gastpreker Gert van Lier van supply chain training specialist ProQua zorgde met een interessante presentatie en doortastende vragen voor een gezonde discussie waarbij deelnemers hun kennis en ervaringen deelden. Daarbij werd duidelijk dat de deelnemende organisaties naast duidelijke overeenkomsten ook verschillende methodes gebruikten als basis van hun forecasting. Het betrekken van de juiste afdelingen en het zetten van de juiste parameters was voor velen prioriteit nummer één.