Terugblik virtuele editie DIN4Life Day 2020 - Dit heeft u gemist!

Geplaatst op 28 oktober 2020 in ERP, Software, Strategie.

Op 24 september jl. vond de jaarlijkse DIN4Life Day plaats, bedoeld voor de gebruikers van onze DIN Dranken en DIN Food oplossingen. Voor de allereerste keer was dit een online editie. Dit jaar stond deze dag in het teken van “Krachtlab365: Recept voor de toekomst.” De cloud strategie vanuit Microsoft is een belangrijke pijler voor de toekomst, ook voor onze brancheoplossingen DIN Food en DIN Dranken. Het is geen kwestie meer “of” maar eerder “wanneer” een organisatie gebruik gaat maken van toepassingen in de cloud. Dat de route naar de cloud en de snelheid waarmee dat gebeurt een enorme impact heeft geldt ook voor Business Central. Hoe we de krachten vanuit Microsoft, DIN Solutions en Aptean gaan combineren en benutten werd gedurende deze middag uitgelegd.

Tijdens de aftrap van het programma lichtte Richard Nix kort toe welke ontwikkelingen er zijn op het vlak van technologie en de DIN organisatie. Microsoft hanteert een cloud strategie en heeft deze in een vrij korte periode doorgevoerd in al haar producten zodat deze 24/7 - 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Richard gaf aan dat de omvang van de cloud inmiddels dusdanig is dat de kracht van de cloud (cloud power) een centraal thema is voor de toekomst. Dat de route naar de cloud en de snelheid waarmee dat gebeurt een enorme impact heeft, geldt ook voor Business Central. De cloud strategie is ook bepalender aan het worden voor onze brancheoplossingen DIN Food en DIN Dranken. Als we bij willen blijven dan moeten wij de cloud rules volgen. Dit heeft gevolgen voor de DIN organisatie op vlak van capaciteit, investeringen en de roadmap. Aan de hand daarvan lichtte hij de belangrijkste gevolgen toe.

Aptean heeft de DIN4Life day met beide handen aangepakt om zichzelf te introduceren bij onze klanten. De presentaties werden verzorgd door Group Vice President F&B Jeremy Wardell en Sr. Director Product Management Bruno Johansson. De acquisitie van DIN Solutions werd uitgebreid toegelicht. Daarbij werd stilgestaan bij wat onze klanten kunnen verwachten op gebied van kennisdeling, product ontwikkeling en klantondersteuning en ze deelden hun visie en strategie op de food & beverage markt in een internationaal perspectief en het belang van de lokale aanwezigheid in de markt met DIN Solutions.

Een ander belangrijk onderwerp was de cloud- en platform strategie van Microsoft. Belangrijke ingrediënten hierin zijn Office365, Dynamics 365, Azure, LinkedIn en het Power Platform. Tijdens de 2020 update sessie lichtte innovatie expert Herman van Leeuwen toe welke veranderingen de Microsoft platform strategie met zich meebrengt voor partners zoals DIN Solutions en wat klanten daarvan kunnen verwachten. De belangrijkste boodschap: standaardiseren is het cloud recept van de toekomst.

Het tweede deel van de middag stond in het teken van de DIN User Group. Anders dan andere jaren was dit jaar ook de User Group Dranken en de User Group Food in een virtueel jasje gestoken. Tijdens deze sessie blikten we terug op de gerealiseerde roadmap in het afgelopen jaar en presenteerde John Vossen de DIN Roadmap voor 2020. Tot slot presenteerde John Janssen de resultaten van het inventarisatie onderzoek begin dit jaar. Uit de polls die gedaan zijn tijdens de sessie bleek er voldoende interesse voor een follow up sessie op de roadmap. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021.

Wij kijken tevreden terug op een succesvolle middag. De DIN4Life Day is een essentieel onderdeel voor en door de gebruikers van onze oplossingen. De input vormt één van de belangrijkste pijlers voor de DIN Dranken en DIN Food roadmap en de bijbehorende productontwikkeling. We willen alle deelnemers dan ook nogmaals bedanken voor de hoge opkomst en de actieve en enthousiaste participatie.

De gebruikelijke borrel aan het einde van de voorgaande edities van de DIN4Life day was helaas niet mogelijk. Maar er was wel een virtuele give away voor alle deelnemers die we de mogelijkheid geven om gratis het seminar Boost your Business met LinkedIn van LinkedIn Expert Richard van der Blom te volgen.

Branches: 
Drankproducenten
Wijnimporteurs
Drankengroothandel en -distributie
Food en Horeca groothandel
Versverwerking
Receptuurgeoriënteerde producenten
Maaltijdservice