Van Loo Kaas rondt upgradetraject succesvol af met livegang nieuwe DIN Food omgeving

Geplaatst op 13 juli 2018 in Strategie, Microsoft Dynamics, Software.

In 2017 besloot Van Loo Kaas hun DIN Food omgeving te upgraden naar de nieuwste versie. Daarmee wilde de gespecialiseerde groothandel in kaas- en zuivelproducten het klantspecifieke maatwerk aanzienlijk verminderen. Hoe? Door gebruik te maken van nieuwe functionaliteit binnen de inmiddels fors uitgebreide standaard DIN Food oplossing. Flexibel en up-to-date blijven zou zo in de toekomst eenvoudiger worden. Onlangs is het bedrijf succesvol live gegaan. Financieel Manager Sander Bos geeft in dit interview uitleg over hun ervaringen met het migratietraject en de vernieuwde omgeving.

Nooit meer achterop raken

“De belangrijkste reden om te upgraden was dat onze “oude” Navision 2009 versie niet meer werd ondersteund met upgrades. Door te upgraden naar een nieuwe DIN Food omgeving en gebruik te maken van de Life Cycle Service van DIN zijn we flexibeler en beter in staat om bij te blijven met de laatste versie van Microsoft,” legt Sander uit. “Daarnaast waren er een aantal eisen van functionele aard. Zo kunnen wij dankzij de upgrade gebruik gaan maken van diverse nieuwe mogelijkheden op het gebied van Intercompany, EDI en PDF integratie.”

Ervaring rondom upgrade traject

“Het upgradetraject was voor Van Loo Kaas wat rommelig en chaotisch. Dat had interne oorzaken: er ontstond door personeelswisselingen een kennislacune. De deadline om in september 2017 over te gaan was dan ook niet haalbaar. Positief in deze periode was de ervaren ondersteuning en adviezen van DIN Solutions. We hebben allemaal een tandje bij moeten zetten om de tweede deadline in november 2017 te kunnen halen. En die hebben we dan ook gehaald. Daarnaast is het maatwerk aanzienlijk teruggebracht door de rijkere functionaliteit van NAV en DIN modules.”

Toekomst

“Als ik kijk naar de rol van DIN Food voor onze werkzaamheden in de toekomst is ons voornaamste doel upgraden toegankelijker maken. Voorkomen dat we op verouderde versies werken en mee kunnen gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen de foodbranche zodat we ook daar flexibel op kunnen inspelen. Daarnaast biedt NAV 2017 meer standaardoplossingen en minder (klantspecifiek) maatwerk. Voor DIN en Van Loo Kaas ligt er nog wel een uitdaging in het verder standaardiseren en optimaliseren van de module duale eenheden, een module waarbij ook de input van Van Loo Kaas is gebruikt bij de ontwikkeling,” aldus Sander. 

DIN4Life

Door te kiezen voor het DIN Life Cycle Service concept kan, met kleinere stappen en inspanning, altijd de laatste versie van DIN Food en Microsoft worden ingezet. Van Loo Kaas blijft daarmee in lijn met de actuele standaard en is beter in staat te reageren op actuele marktontwikkelingen en nieuwe technologie, zonder grote investeringen. Inmiddels heeft 75%  van onze klanten al voor dit concept gekozen.

Website Van Loo Kaas BV

Branches: 
Food en Horeca groothandel