Van Zelst live met nieuwe DIN Food omgeving

Geplaatst op 03 oktober 2018 in Microsoft Dynamics.

Van Zelst Automaten is een totaalleverancier voor werk en horeca waar maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Zo heeft Van Zelst onlangs een groot aantal zonnepanelen op de daken geïnstalleerd om het bedrijf op een milieuvriendelijke manier van eigen groene stroom te voorzien. Dat het bedrijf op innovatievlak flinke stappen vooruit maakt, is ook zichtbaar in het wagenpark. Vrachtwagens worden gekoeld op zonne-energie. Het vriesgedeelte wordt met speciale platen gekoeld. Het mooie hiervan is dat ook dit weer gebeurd met zelf opgewekte energie via de zonnepanelen op het dak van het bedrijf.

Van klantspecifiek naar branchestandaard

Met al die innovatieve stappen kon de ICT binnen van Zelst natuurlijk niet achterblijven! De markt blijft veranderen en afnemers stellen steeds hogere eisen. Om beter in te spelen op al deze ontwikkelingen zijn innovaties in de bedrijfsvoering van onschatbare waarde. Zo is van Zelst dit jaar gemigreerd naar een nieuwe DIN Food omgeving. Daarbij zijn diverse klantspecifieke functionaliteiten vervangen door beschikbare standaard functionaliteit. Door daarnaast een actief update beleid te voeren met de DIN Life Cycle Service als basis heeft ICT inmiddels een strategische positie ingenomen en kan Van Zelst nu en in de toekomst bijblijven op de laatste versie.

Doordat DIN Food met de DIN Life Cycle Service toekomstbestendig is, wordt de aandacht nu vooral gericht op nieuwe toepassingsmogelijkheden. In het kader van digitale transformatie is ontsluiting van meerdere processen mobiele toepassingen gekoppeld aan DIN Food actief opgepakt.

Werken met app-technologie

De sales en service afdelingen van Van Zelst werken inmiddels al met een app om hun werkzaamheden te ondersteunen. Ook voor de logistieke afdeling staat dit op de planning, waarbij alle relevante afleverinformatie en retouremballage direct bij de klant wordt vastgelegd, ondertekend of zelfs gefotografeerd. Uiteraard wordt deze informatie vervolgens automatisch  in DIN Food verwerkt.  

Door de upgrade is het nu mogelijk om deze belangrijke stappen te zetten en dat was precies het doel van de modernisering van het platform.

Fairtrade uitleg

Branches: 
Drankengroothandel en -distributie
Food en Horeca groothandel