West-Friese Pindabranderij (WFP) maakt digitale slag met DIN Food

Gelegen in Opmeer in de regio West-Friesland staat De West-Friesche Pindabranderij (WFP). Het bedrijf is groot geworden met de import van pinda’s die na bewerking en mixen als private label geleverd worden aan groothandels en supermarkten in binnen- en buitenland. De cranberry notenmix is bijvoorbeeld één van haar specialiteiten. In een zeer hoog tempo heeft WFP een digitale slag gemaakt om meer procescontrole te krijgen binnen de organisatie. De implementatie van DIN Food stond daarin centraal.

Finance Manager Henry van der Weerd: “De voornaamste reden om ons te oriënteren op een ERP pakket was dat wij een behoorlijke digitale inhaalslag moesten maken. Tot 2017 was er weinig tot geen data om goed op te sturen. Enkel de financiële administratie was gedigitaliseerd. Op nagenoeg alle andere afdelingen werkten we vooral met losse Excelsheets. Hierdoor werd het een steeds grotere uitdaging om de bedrijfsprocessen beheersbaar en inzichtelijk te houden. Met de groei en ambities van het bedrijf konden we op digitaal vlak gewoonweg niet achterblijven.”

Grip op inkoop-, productie- en voorraadprocessen

“Momenteel heeft ons bedrijf een omzet van 12 miljoen. We zijn actief op zowel de Nederlandse als internationale markt met landen als Denemarken, Frankrijk en Duitsland. Op jaarbasis verwerken en distribueren we meer dan 2 miljoen kilogram pinda’s. Ons doel is om de komende jaren flink te groeien naar een omzet van 20 miljoen. Belangrijke spil daarin is grip op onze inkoop-, productie- en voorraadprocessen met verbeterd inzicht in alle goederenstromen.” Dat laatste is met name waar DIN Food om de hoek komt kijken.

“Binnen de selectie van geschikte pakketten was er al een voorkeur voor Microsoft Dynamics. Het digitaal in kaart brengen van de gehele goederenstroom was één van onze speerpunten om volledig inzicht te krijgen in wat binnenkomt, verbruikt wordt en eruit gaat. Dit met als doel om optimale sturing van inkoop-, verkoop en productie orders te realiseren met minder fouten en manco’s.”

Keten van A tot Z volgen

Ondanks dat het project wat vertraging heeft opgelopen door ontbrekende of onbekende data is Van der Weerd tevreden over het resultaat: “Voor ons had het proces richting livegang wel wat sneller gemogen, maar het traject heeft uiteindelijk wel tot het juiste resultaat geleid. Zo hebben we momenteel alle artikelstamdata in DIN Food centraal beschikbaar. Denk hierbij aan GTIN coderingen, labelinfo, dragerinfo, THT- en receptuur informatie. Daarnaast maken we gebruik van lotnummerregistratie en zijn we in staat producten door de gehele keten van A tot Z te volgen door middel van tracking & tracing.”

In de toekomst wil WFP de geïntegreerde manier van werken nog verder uitbreiden. Zo is de kwaliteitscontrole en de registratie van productspecificaties ten behoeve van de BRC certificering een zeer belangrijk onderdeel in het proces. “Wij hebben iemand fulltime in dienst om dit soort productinformatie te registreren en beheren. In de toekomst willen we deze gegevens volledig geïntegreerd in DIN Food onderbrengen. Ook registratie op de werkvloer en de introductie van scanning, van opslag- tot productie- en inpakafdeling, zijn punten die op ons wensenlijstje staan om samen met DIN Solutions op te pakken.” De basis daarvoor heeft WFP, met de recente livegang van DIN Food, gerealiseerd.

Bedrijfsprofiel West-Friese Pindabranderij

Wilt u meer weten over deze klant? Bekijk dan eens hun bedrijfsfilm.

 

Branches: 
Food en Horeca groothandel
Receptuurgeoriënteerde producenten