Wijziging accijnstarieven per 1 januari 2017

Geplaatst op 29 december 2016 in Accijns & EMCS.

Op de drempel van 2016 naar 2017 heeft de Eerste Kamer alsnog ingestemd om de wijzigingen in de accijnstarieven voor Wijnen en Tussenproducten in Nederland per 1 januari 2017 door te voeren. De aangepaste wetgeving vindt u op overheid.nl. De gepubliceerde nieuwsbrief van de douane bevat de belangrijkste veranderingen van de accijns op wijn, tussenproducten, minerale oliën en tabak per 1 januari 2017.

Bron: Douane

DIN Accijns Update Tool

Er zijn twee mogelijkheden om de accijnswijzigingen door te voeren: handmatig of automatisch via de DIN Accijns Update Tool.

Speciaal voor het geautomatiseerd doorvoeren van wijzigingen in de accijnstarieven heeft DIN Solutions de Accijns Update Tool ontwikkeld. Deze is geïntroduceerd bij de accijnswijzigingen in 2013. De tool werkt alle openstaande orders (inkooporders, verkooporders en transferorders) automatisch bij met de door u ingegeven nieuwe accijnstarieven. DIN accijnsklanten die eerder gebruik hebben gemaakt van de DIN Accijns Update Tool konden hiermee zelf de aanstaande wijziging doorvoeren met bijbehorende werkinstructie. Ondanks de korte tijd hebben zij de wijzigingen toch snel kunnen effectueren in hun administratie.

Branches: 
Drankproducenten
Wijnimporteurs
Drankengroothandel en -distributie