Wulro verovert Azië

Geplaatst op 05 juni 2017 in .

Onze klant Wulro, al jarenlang gebruiker van DIN Food aangevuld met onze specifieke oplossing voor de eiersector, innoveert verder met de bouw van een nieuwe eierpoeder fabriek in Weert, Dutch Egg Powder Solutions (DEPS),  om daarmee de markt in Azie te veroveren.

DEPS, onderdeel van eierverwerker Wulro in Weert , heeft hiertoe de voedingsindustrie in landen als Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea in het vizier. Het bedrijf haakt in op de enorme vraag naar eiwitpoeder in deze landen, een ingrediënt dat Aziatische producenten op grote schaal in vleesbereidingen als worst en ham, maar ook in surimi (nepkrab) toepassen.

Dertig miljoen
Wulro verwerkt wekelijks maximaal dertig miljoen eieren van pluimveehouders uit de regio tot vloeibaar ei, eiwitten en eierdooiers, met name bestemd voor de Europese voedingsindustrie. Die gebruikt deze grondstoffen voor koekjes, taartjes, ijsjes, vleesproducten, kant-en-klare aardappelbereidingen, salades, dressings en likeurtjes, van alle grote merken.

Overschot
Door de culinaire tradities in Europa is de behoefte aan eierdooierproducten hier aanzienlijk groter dan aan eiwit. Vandaar dat in ons deel van de wereld een overschot aan eiwit bestaat. DEPS speelt met dit overtollige restproduct - dat het tot poeder verwerkt - in op de eiwitschaarste in Azië. De bouw en inrichting van de nieuwe fabriek heeft veertien miljoen euro gekost.

Website Wulro