"Vaarwel zware upgrades, vanaf nu zijn we bij"

Boomsma Distilleerderij - Wijnkoperij

Boomsma, producent van spirits en importeur van wijnen tegelijk, kenmerkt zich als kleine organisatie met een behoorlijke omzet. Kwaliteit gaat voor alles. Boomsma was nog niet toe aan een nieuw ERP pakket, maar met de huidige marktontwikkelingen en het toenemende maatwerk op het oude systeem kwam de overstap steeds dichterbij. Nu werken ze met een branchestandaard voor dranken én als kers op de taart zijn ze ook nog eens af van de zware upgrade trajecten dankzij een altijd up-to-date systeem.

Jelle Land, Financieel Manager

"Uitgangspunt voor de oplossing was een bedrijfsbrede inzet met zoveel mogelijk standaard branchefunctionaliteit én het maatwerk tot een minimum te beperken. Dat is de doorslaggevende reden geweest om voor DIN Dranken te kiezen. Het maatwerk wordt zoveel mogelijk buiten de standaard gehouden en kan dus gemakkelijk mee worden overgezet. DIN heeft hier een framework filosofie voor ontwikkeld die onze upgrades aanzienlijk kan versnellen. Bovendien heeft DIN veel klanten in en focus op de drankenbranche."

Chantoine Boomsma, Directeur

"Waar we rekening mee houden is de toename van de regeldruk en controles. Daarin zie ik wel dat de nieuwe DIN Dranken oplossing veel waarde toevoegt."

"Daarnaast biedt de nieuwe browserversie van NAV 2015 ook uitgebreide tablet mogelijkheden. In de toekomst zullen we gaan kijken hoe we dit kunnen inzetten voor een betere ondersteuning van onze vertegenwoordigers. Het zou mooi zijn als ze op hun tablet informatie vanuit het backoffice systeem onderweg kunnen inzien."

Vaarwel zware upgrade trajecten

Jelle: "Wij hebben de upgrade van NAV 2013 naar NAV 2015 als nagenoeg probleemloos ervaren. Geen grote wijzigingen, er waren slechts een paar kleine aanpassingen nodig. Ook ons maatwerk werkt na de upgrade probleemloos. De upgrade van NAV2013 naar NAV2015 heeft ons nu slechts 10 uur testtijd gekost. Nu is het zaak om bij te blijven en ons te focussen op de business. Vanaf nu zijn we aangekoppeld, dus laat die trein maar gaan."

 

Volledige klantverhaal

Wilt u het volledige verhaal van Boomsma lezen? Download dan de case hiernaast.