100% focus op Marketing & Sales van drankenmerken door meer grip op onze processen en business

A Brand New Day Drinks Company B.V.

A Brand New Day is een 100% onafhankelijke spirits-company. Het bedrijf richt zich op brand building met volledige focus op de marketing en verkoop van internationale topmerken op de Nederlandse drankenmarkt. Een sterke groei in omzet, merkenportfolio en bedieningskanalen én de overstap van hun logistiek partner naar DIN Dranken was voldoende aanleiding voor ABND om haar huidige werkwijze te herzien. Het doel: alle bedrijfsactiviteiten onderbrengen in één overkoepelend systeem inclusief informatie uitwisseling met de logistiek partner.

Joris Jaspar, Manager Finance & Logistics

"Allerbelangrijkste reden was dat wij meer grip wilden hebben op onze processen en business. Ons commercieel en financieel inzicht verbeteren om zo beter te kunnen sturen. De wensen en eisen van klanten en leveranciers speelden daarin ook een rol. Zo heeft ABND verschillende stakeholders. Klanten zijn daar een heel belangrijk onderdeel van, maar ook de merkeigenaren. Zij willen elke maand weten welke omzet hun merk in Nederland realiseert en met welke inspanning. Daarnaast hebben wij, vanwege onze groei, een financiële controleplicht. Hierdoor moeten we aan specifieke eisen voldoen. Vanuit die optiek werden ook steeds meer vragen gesteld. Al deze vragen inzichtelijk krijgen lukte in de oude situatie wel, maar dan waren we wel een paar weken bezig om die informatie boven water te krijgen."

"Met Microsoft Dynamics NAV hebben we een flinke efficiëntiestap gezet. Zo hebben we veel tijdswinst geboekt met onze boekhouding. Veel is geautomatiseerd via de interfacing met onze logistiek partner Beer & Selected Beverages (BSB), waaronder de inkoop en het versturen van onze verkoopfacturen aan BSB."

Meer werk met gelijke mankracht

"A Brand New Day heeft een omzetgroei van 10-15%. Onze business groeit elk jaar met nieuwe leveranciers en meer facturen. Toch doen we nu meer werk in dezelfde tijd zonder extra mankracht in dienst te nemen. Onze processen zijn nu veel meer geautomatiseerd, waardoor alles efficiënter verloopt. Als wij met onze huidige business binnen Twinfield hadden moeten blijven werken dan had onze boekhouder geen 3 maar zeker 4 dagen moeten komen werken om dat te kunnen blijven managen."

 

Volledige klantverhaal

Wilt u het volledige verhaal van ABND lezen? Download dan de case hiernaast.