Global Food Group's neus voor ketenregie en transparantie, onze oplossing voor Global Food Group

Global Food Group

Internationaal opererende eierverwerker

Elke dag kopen 35 miljoen mensen een product waarin vloeibaar ei zit van Global Food Group. De eierverwerker met locaties in Weert en Ospel breekt jaarlijks 1,3 miljard eieren. De inhoud - het eigeel, eiwit of het hele ei – is binnen heel Europa een onmisbaar ingrediënt bij de productie van uiteenlopende producten van sauzen tot koekjes en van pasta tot snoep. Global Food Group, opgericht in 1959, is niet zomaar een eierverwerker. Ze begeleidt en regisseert de volledige keten waarmee ze te maken hebben: "van de voeders voor de kippen, de legkippen tot vloeibaar eiproduct".

Deze rol als ketenregisseur zorgt ervoor dat het bedrijf samen met haar ketenpartners, ieder vanuit hun eigen specialismen, een uniek en sterk team vormen. Een team dat streeft naar een hoog niveau in efficiency, traceerbaarheid en kwaliteit. Door hierin continue te blijven investeren, is Global Food Group in staat om volledig tot aan de bron traceerbare eiproducten met een unieke prijs/kwaliteit verhouding te leveren.

Petra Lemmens, Eigenaresse

“Natuurlijk moeten wij als internationaal opererende voedingsmiddelen producent voldoen aan meerdere kwaliteitscertificaten, waaronder BRC en IFS. In de Britse markt kijkt men vooral naar de BRC-standaard. Voor de andere markten waarop wij opereren is IFS de standaard. Qua voorschriften en eisen hebben deze certificaten veel overeenkomsten met elkaar. Echter, met de toenemende wet- en regelgeving en strengere eisen rondom voedselveiligheid zijn er extra kwaliteits- en veiligheidscontroles ingevoerd. Tracking & Tracing is dan ook cruciaal en wordt toegepast voor klanten om te waarborgen dat ze de juiste producten aangeleverd krijgen. Daarbij vervult DIN Food een belangrijke rol.”

“Bovendien is het een vereiste om een kwalitatief constant product te leveren zodat de afnemer geen schommeling krijgt bij de verwerking van het eindproduct. Om deze kwaliteitsgaranties te waarborgen is grip en proactieve sturing op de gehele keten essentieel en treden wij op als ketenregisseur. Zo kunnen we exact de herkomst van ons product traceren. Doordat we precies weten wat er in de keten gebeurt, kunnen we direct sturen op kwaliteit en bijsturen waar nodig. Omdat alles draait om kwaliteit en voedselveiligheid, kiezen wij voor maximale openheid”, aldus Petra Lemmers. “Deze rol komt voort uit de stijgende vraag naar transparantie en betrouwbaarheid. We zitten aan tafel met diverse partijen in de keten. Denk hierbij aan de broeierij, opfokbedrijf en met een legpluimveebedrijf en maken vooral gebruik van daar beschikbare data waarmee we actief sturen.”

Bart Vanlier, Controller

Bart Vanlier controller bij Global Food Group licht toe. “Er zijn enorm veel fluctuaties aan inkoop- en verkoopzijde qua prijzen. DIN Food geeft ons daarin de stuurmiddelen om dat op de voet te volgen. Wat doen de inkoopprijzen, wat doen onze verkoopprijzen en wat is daarin onze marge? Hierop rapporteren we dan ook wekelijks. We moeten ‘in control’ zijn en zorgen dat we alle inkoop- en verkoopdata  tijdig verwerkt hebben zodat we management informatie ter beschikking hebben om daarmee te kunnen controleren, rapporteren en bijsturen. Voor de benodigde rapportages maken we veel gebruik van Jet Reports. Na het volgen van de trainingen bij DIN zijn we daarmee zelf aan de slag gegaan en dat werkt prima. We halen zelf onze management informatie via Jet uit DIN Food op het gebied van o.a. de prijsontwikkeling, afzetontwikkeling en de goederenbeweging.

“Naast inkoop en verkoop sturen we ook de productieplanning op basis van de gegevens in DIN Food. We bekijken welke orders er in DIN Food zitten en zetten deze om naar een planningsrapportage. Daarbij maken we op basis van de analyse een optimale productieplanning waarin we de producten met dezelfde specificaties (& receptuur) worden samengevoegd in productiecharges.

We hebben namelijk te maken met zoveel parallelle stromen, dat je op deze manier in iedere geval zeker weet dat je alles wat je inkoopt ook daadwerkelijk verkoopt. Op jaarbasis breken wij 1,3 miljard eieren ofwel 360 exemplaren per seconde. Bij dergelijke grote hoeveelheden is goede monitoring essentieel. Bovendien wil je ook het productieverlies bewaken. Door deze werkwijze te hanteren hebben we dat drastisch terug gebracht wat weer gunstig is voor de kostprijs.”

Papierloos en meer digitaal

“Onze ambities op digitaliseringsvlak zijn groot, maar we zullen dit stap voor stap moeten doen. Te beginnen bij het verbeteren van de efficiëntie door minder papierwerk, meer digitaliseren en een sneller afwikkelproces. Door hier tijd te winnen kunnen we personeel met kennis en kunde op die plekken inzetten waar dat gewenst is, zodat we alles naar een hoger niveau kunnen tillen."

"Als producent en leverancier willen we bij de top van de markt horen. Zorgen dat we ketenregisseur blijven en mee kunnen met de markt in het kader van innovatie, efficiency, transparantie en kwaliteit. En kostprijs technisch laag kunnen blijven produceren. Met daarbij uiteraard aandacht voor productontwikkeling en spreiding van onze afnemersmarkten. Bij die ambitie, in een steeds sneller veranderende markt, is een up-to-date IT omgeving een must. Met de roadmap van Microsoft en DIN Solutions kunnen we mee in de daarvoor benodigde techniek en innovatie", aldus Petra.

 

Volledige klantverhaal

Wilt u het volledige verhaal van Global Food Group lezen? Download dan de case hiernaast.