De handelsgeest van Hansen in dranken, onze oplossing voor Hansen Dranken

Hansen Dranken

Familiebedrijf Hansen Dranken BV, opgericht in 1947, heeft een toonaangevende plaats in de top drie van drankengroothandelaren in Nederland. Met een assortiment van circa 7.000 artikelen levert Hansen Dranken vrijwel alle soorten en merken dranken, tegen een zeer concurrerende prijs. Van bier tot frisdranken en van wijn tot gedistilleerd. Met ruim 85 medewerkers in dienst levert Hansen Dranken nationaal en internationaal.

Bij de aanschaf van het softwarepakket is Hansen Dranken praktisch uitgegaan van de standaard. Nu verloopt de hele administratie van Hansen Dranken via één pakket. Van financiën tot inkoop en van verkoop tot voorraadbeheer.

Accijnsadministratie volgens de regels van de wet, -

“Omdat wij veel leveren aan collega drankhandelaren en zij onveraccijnsd geleverd moeten krijgen, is de accijnsmodule heel belangrijk voor ons. Over alle goederen van onze hele loods is nog geen accijnsbelasting betaald, dat doen wij pas op het moment van verkoop. Hetgeen betekent dat we het stuk administratie goed moesten afstemmen met de Douane. Ik heb contact opgenomen met de douane om hen vooraf toestemming te vragen voor een programma en ik heb hen vervolgens gevraagd wat het voor mijn vergunning in zou houden als ik een overstap zou maken naar Microsoft Dynamics NAV. Zij gaven mij zeer positieve referenties over Microsoft Dynamics NAV. De overstap had dan ook voor mijn vergunning geen enkele consequentie. Dankzij de accijnsmodule van DIN Solutions maken wij een gigantische tijdswinst op het maken van Douane documenten."

De Douane ziet er op toe dat drankhandelaren met AGP vergunning accijnzen heffen en afdragen, een verplichting die administratief veel werk en tijd kost. De accijnsmodule DIN Dranken voor Microsoft Dynamics NAV herkent specifieke artikelgegevens en laat een geïntegreerde accijnsadministratie hierop toe.