Hasselt Millésime

Hasselt Millésime, oorspronkelijk ontstaan uit de wijndivisie van Distillerie Fryns, berust op een traditie in wijnverkoop die teruggaat tot 1887. De wijngroothandel en importeur van wijnen, likeuren en champagnes is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf met een duidelijke visie, dat strikt vasthoudt aan het concept van de B-to-B markt. Flexibiliteit, snelheid en het opbouwen van langdurige partnerships met klanten en leveranciers staat bij Hasselt Millésime centraal.

De toenemende complexiteit van inkomende en uitgaande goederenstromen door de permanente groei en de strenge richtlijnen vanuit de Belgische overheid zorgde bij Hasselt Millésime voor de overstap van manuele invoer naar het automatiseren van de accijnadministratie met EMCS. Het resultaat: sneller, minder fouten, beter inzicht en in lijn met de Belgische wet.

Bert Smeets, Accijns administrateur

“We werken nu twee jaar met een geïntegreerd EMCS systeem in Microsoft Dynamics NAV. Voor die tijd haalden we de gegevens wel uit het ERP, maar typten we deze manueel over in het domein op het Internet. Hierdoor was de kans op fouten vele malen groter. Bovendien waren we veel tijd kwijt aan de invoer van deze data. Zo zijn er bijvoorbeeld bestellingen van klanten met pakweg vijftig verkoopregels. Hiervoor moest elk artikel handmatig ingegeven worden. Dankzij de geautomatiseerde berichtuitwisseling van de e-AD’s vanuit Microsoft Dynamics NAV gaat alles vele malen sneller en zijn dat soort bestellingen nu op een minuutje gedaan. Zo verwerken wij nu een 20-tal binnenkomende én uitgaande e-AD’s per week.”

Ann Marx, Financieel Manager

“Voornaamste reden voor de overstap was de flexibiliteit en specifieke ervaring van DIN Solutions in onze branche. DIN wilde met ons meedenken om het pakket beter te laten aansluiten op onze behoeften. Daarnaast waren wij op zoek naar één geïntegreerde oplossing waarin ook de accijnsadministratie werd opgevangen. Dankzij de EMCS-oplossing van DIN besparen we tijd, werken we foutloos en voldoen wij aan de Belgische richtlijnen voor accijnsadministratie.”

DIN Solutions dé kenner van de branche

“Inlevingsvermogen in de klant met de juiste achtergrondkennis van onze business als wijnimporteur/ -distributeur zijn erg belangrijke eigenschappen die je als ERP-partner moet hebben om een project te laten slagen. DIN Solutions is daarin geslaagd, waardoor we nu samen naar de toekomst kunnen kijken."

Vragen? Maak kennis met Jos Knops, sparringpartner voor drankenspelers.