Hela's focus op smaakbeleving, onze oplossing voor Hela Thissen

Hela Thissen

Hela is groot geworden met de enige echte Curry Kruiden Ketchup. Hela Curry Kruiden Ketchup is en blijft een avontuur met smaak!

Hela Thissen BV is een Venloos familiebedrijf en distributeur van de in Duitsland geproduceerde bekende Hela Curry Kruiden Ketchup. Hela is als groothandel en distributeur in sauzen, kruiden en specerijen marktleider in haar soort. Het bedrijf levert zowel aan de consumentenmarkt als de business to business markt, waaronder Nederlandse supermarkten, cafetaria’s, groothandelaren, slagerijen, bakkerijen en instellingen. 

Inmiddels heeft Hela Thissen zich ontwikkeld van groothandel tot producent en ontwikkelaar van sauzen. Dankzij de optimale ondersteuning van DIN Food voor Microsoft Dynamics NAV kan Hela snel en flexibel inspelen op ontwikkelingen en behoeften en tevens voldoen aan de wetten en regels van de foodsector.

Suzanne van Kimmenade, Hoofd Administratie

"Als we de interne bedrijfsprocessen niet hadden geautomatiseerd dan hadden we de groei van ons assortiment en onze organisatie niet zo makkelijk kunnen faciliteren. Vanuit onze backoffice hadden we dan veel meer uren nodig gehad om alle op de juiste wijze te registreren. Daarnaast is DIN Food een prettig pakket om mee te werken: het is gebruiksvriendelijk, intuïtief en logisch opgebouwd. Ook onze automatische management rapportages worden keurig met behulp van Jet Reports samengesteld. Grootste verschil ten opzichte van de oude situatie zit in de periode afsluitingen. Met DIN Food hebben we bedrijfsbreed volledige transparantie over de cijfers en kunnen we alles tijdig aanleveren, zonder problemen.”

Jean-Pierre Verhasselt, Administratief Medewerker

"DIN Solutions heeft met DIN Food een eigen branchespecifieke add-on waar een groot deel van onze behoeften rondom kwaliteitsmanagement, kortingstructuren, EDI volgens de levensmiddelenconventie en productspecificatie beheer standaard in het pakket zitten. Dit was voorheen maatwerk. Hiermee is DIN in staat de complexiteit van onze bedrijfsprocessen op een flexibele manier te ondersteunen zonder al te veel maatwerk. Dankzij de pragmatische aanpak op basis van kennis en ervaring in de branche en de efficiënte ondersteuning van DIN Food zijn wij in staat de groei van ons assortiment en onze organisatie te faciliteren."

Met DIN Food toekomstige uitdagingen de baas

'Proactief informatie delen is niet alleen intern maar zeker ook naar onze afnemers en de eindconsument toe erg belangrijk. Een veelvoorkomende vraag is informatieverstrekking rondom productgegevens. Ook de etiketteringsrichtlijnen spelen hierin een belangrijke rol. We zijn verplicht om steeds meer informatie op onze etiketten te zetten. Door al die informatie centraal in DIN Food te beheren en doordat DIN Solutions actief de ontwikkelingen in de foodmarkt volgt en daarop inspeelt kunnen wij ook naar de toekomst toe op al die ontwikkelingen flexibel inspelen. Met DIN Food hebben we wat dat betreft een oplossing in huis die de gestage groei en ambities van onze organisatie kan ondersteunen.”

 

Volledige klantverhaal

Wilt u het volledige verhaal van Hela Thissen lezen? Download dan de case hiernaast.