Lochtman's neus voor authentieke smaak, onze oplossing voor Lochtman

Lochtman

Lochtman is specialist in de productie en verkoop van typisch Limburgse vleesspecialiteiten, vleeswaren en kant & klare gerechten

Lochtman is gespecialiseerd in de productie en verkoop van typisch Limburgse vleesspecialiteiten, vleeswaren en kant & klare gerechten. Vakmanschap staat hoog bij hen in het vaandel: de beste zijn in het leveren van een kwalitatief goed product. De toename in diversiteit aan klanten, een buitendienst met vertegenwoordigers, en uitbreiding met een extra productielocatie zorgen voor een gestage groei van het bedrijf. Echter maakt dit ook het zicht en de grip op de processen complexer. Reden genoeg voor Lochtman om op zoek te gaan naar een integraal ERP systeem. Speerpunten: tracering, opbouwen van voorraad-, klant- en artikelhistorie, realtime inzicht en optimale ondersteuning van buitendienst activiteiten.

Rick Vogely, Operations Manager

"Voor alle processen gebruikten we afzonderlijke oplossingen, geautomatiseerd of zelfs handmatig. We werkten voor de boekhouding met Exact, voor de orderverwerking met een op DOS gebaseerd systeem CWS en voor alle zaken daarbuiten nog met een zwerm aan Excel en Word bestanden. Dit zorgde voor te veel versnipperde informatie zonder logische verbindingen. Bovendien nam het handmatig terugzoeken van verkochte producten en daarbijbehorende ingrediënten in een papieren archief te veel tijd in beslag. Ons doel was dan ook alle processen in één systeem onder te brengen en met elkaar koppelen."

"Onze vertegenwoordigers schreven bij elke horecaklant facturen uit op doordrukvelletjes. Hierop werd iedere orderregel vastgelegd en handmatig berekend wat de BTW en eindprijs was. Deze papieren facturen boekte onze boekhouder vervolgens handmatig in Exact. Met gevolg dat we bijvoorbeeld niet konden zeggen hoeveel emmers zuurvlees per klant in jaar X hadden verkocht. Dit stond namelijk allemaal op papier geschreven. Op artikel- of klantniveau bouwden we dus geen enkele historie op. Bovendien ontbrak het inzicht in de activiteiten van onze vertegenwoordigers in de buitendienst."

"Doorslaggevend in onze keuze is Dynamics Anywhere geweest. Een mobiele applicatie volledig geïntegreerd met ERP systeem Microsoft Dynamics NAV. Hiermee kunnen chauffeurs en vertegenwoordigers met een tablet onderweg factureren waarna deze factuur automatisch in ons ERP wordt verwerkt. Met resultaat dat we nu realtime inzicht hebben in activiteiten van onze buitendienst."

DIN Solutions betrouwbare en toegankelijke partner

"DIN Solutions is betrouwbaar en toegankelijk als partner. Opvallend is de grote betrokkenheid van de mensen. Daarnaast heeft DIN de nodige referenties in de levensmiddelenbranche, waaronder ook bedrijven die een behoorlijke groei hebben doorgemaakt. Wat dat betreft kun je bogen op flink wat ervaring."

 

Volledige klantverhaal

Wilt u het volledige verhaal van Lochtman lezen? Download dan de case hiernaast.