Niets is zo veranderlijk als de foodbranche. Klanteisen of wetgeving veranderen in hoog tempo met als gevolg dat u als voedingsmiddelenproducent steeds opnieuw aan de slag moet om compliant te blijven. De praktijk wijst uit dat dit vaak resulteert in de aanschaf van “weer een nieuw tooltje”.

Vandaag de dag is digitale transformatie een strategisch thema voor iedere organisatie in de wereld. Iedereen kent inmiddels de voorbeelden van bedrijven die de noodzaak om te veranderen naast zich neer hebben gelegd. Of die het veranderingsproces te laat zijn gestart en waar dat toe heeft geleid. Natuurlijk, digitale transformatie heeft veel te maken met IT en software oplossingen. Echter de vraag is of je digitale transformatie simpelweg kunt bestellen vanaf de prijslijst van je IT-leverancier.

Om consumenten te ondersteunen in het maken van een bewuste voedselkeuze, is het van belang transparant te communiceren over informatie in voedingsmiddelen en dranken. Door de toenemende aandacht voor gezondheid, veiligheid, herkomst en milieu zijn de regels rondom verstrekking van voedselinformatie de laatste jaren strenger geworden. Zo heeft de Europese Commissie onlangs aangekondigd dat de wet Voedselinformatie (Europese Verordening 1169/2011) aangescherpt zal worden.

Wie voedingsmiddelen produceert weet dat hier een arbeidsintensief registratie- en administratieproces bij komt kijken. Productiebedrijven hebben naast het produceren alleen al op de werkvloer te maken met ontvangsten, recepturen, machine-voorbereidingen, het inpakken, de opslag en het interne transport. En dit alles met in achtneming van strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Een arbeidsintensief en foutgevoelig proces.

Larco Foods B.V. is een zelfstandig bedrijf, opgericht in 1937 als handelsonderneming in pluimvee. Inmiddels is Larco uitgegroeid tot een modern productiebedrijf, gespecialiseerd in het ambachtelijk bereiden en conserveren (steriliseren) van bouillons, fonds, soepen, sauzen, ragouts en vleesproducten.

Op 1 december j.l. heeft Microsoft NAV 2018 vrijgegeven. In deze nieuwste versie van Dynamics NAV zijn weer diverse verbeteringen en nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor u uitgewerkt.

Gebruikerstaken

In oktober 2016 heeft Microsoft de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV vrijgegeven: NAV 2017. In dit artikel hebben we de belangrijkste veranderingen binnen Dynamics NAV 2017 op een rij gezet. Waar de laatste jaren de focus vooral lag op vernieuwing van gebruikerservaring en technologie heeft Microsoft met NAV 2017 naast verbeteringen op dit vlak zich ook weer meer gericht op de functionaliteit van de oplossing.

Blog van John Vossen, Business Consultant bij DIN Solutions

De levensduur van standaard ERP versus maatwerk

Oftewel: waarom past een confectiepak uiteindelijk beter dan een maatpak.
 

Vorig jaar oktober heeft Microsoft de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV vrijgegeven: NAV 2016. Voor de ontwikkeling van functionele en technische verbeteringen heeft Microsoft bij deze versie de terugkoppeling van gebruikers als uitgangspunt genomen. De belangrijkste en meest interessante verbeteringen in NAV 2016 hebben we voor u uitgewerkt.

Customer Experience, ofwel klantbeleving bepaalt in steeds grotere mate het onderscheidend vermogen en succes van uw bedrijf. Maar hoe goed kent u uw klant? Weet u waar uw klant waarde aan hecht en wat hem drijft om juist bij u te kopen en niet bij uw concurrent? Maakt u effectief gebruik van de klantinformatie die u verzamelt?

Din Solutions in Belgie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis di.

Ga verder