Digitaal factureren in PDF

Geplaatst op 09 februari 2014 in Blog, Finance, Software.

De vraag naar digitaal factureren is de laatste maanden flink toegenomen. Je kunt er dan ook behoorlijk wat tijd en kosten besparen. Met de add-on Easy PDF kun je automatisch e-mails en documenten in PDF formaat genereren en verzenden vanuit Microsoft Dynamics NAV. Het stelt organisaties in staat e-mails met PDF-bijlagen te maken die er precies hetzelfde uitzien als gedrukte brieven en facturen. Dit kun je zelf volledig configureren op basis van de wensen van je klant of leverancier.

Met deze ontwikkeling kun je als organisatie een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Daarnaast zijn er een aantal praktische voordelen:

  • het is snel en betrouwbaar;
  • facturen komen op de juiste plaats terecht;
  • je hebt de mogelijkheid PDF facturen door te sturen, en;
  • het geeft je digitale archiveringsmogelijkheden.

Easy PDF is een standaard add-on voor onze brancheoplossingen. Onlangs is Egga Food BV overgegaan tot het gebruik van Easy PDF in de organisatie. Financieel medewerker en intern systeembeheerder Peter Deelen licht kort hun ervaren voordelen toe:

"Een van de redenen om Easy PDF aan te schaffen is dat we flink willen gaan besparen op porto- en handlingkosten. Tevens is tijdwinst een belangrijke factor. Dankzij PDF facturatie hoeven we facturen niet meer te vouwen en in enveloppen te steken, een enorme efficiency slag dus. Als tussenoplossing printen we nu de facturen op ons briefpapier. Dit scannen we vervolgens in en mailen we naar onze afnemers. Daarna vernietigen we de facturen weer. Dit is natuurlijk zonde van het briefpapier en zorgt voor een hoop dubbel werk," aldus Deelen.
  
"Daarnaast denken we ook veel tijdwinst te gaan behalen door het inzetten van PDF facturatie voor de orderbevestiging. Hiervoor moeten we een hoop aantal handelingen verrichten: de orderbevestiging printen we nu digitaal uit op een PDF printer, vervolgens slaan we deze PDF op. In Outlook zoeken we de juiste contactpersoon op, dan voegen we de orderbevestiging als PDF bijlage toe en moeten we de juiste handtekening met de correcte taal instelling selecteren om alles tenslotte te verzenden. Dit gaat straks met één enkele druk op de knop!"

Meer weten over de voordelen van Easy PDF voor uw bedrijf? Download onze factsheet of neem contact met ons op.