Larco Foods BV kiest voor meer procescontrole op de werkvloer met werkvloerintegratie van DIN Solutions

Geplaatst op 04 juni 2018 in Planning & Control, Productie & werkvloer, Software.

Larco Foods B.V. is een zelfstandig bedrijf, opgericht in 1937 als handelsonderneming in pluimvee. Inmiddels is Larco uitgegroeid tot een modern productiebedrijf, gespecialiseerd in het ambachtelijk bereiden en conserveren (steriliseren) van bouillons, fonds, soepen, sauzen, ragouts en vleesproducten.

Larco verwerkt voornamelijk de beste vrijlopende moederdieren (soepkippen) en ook alle andere ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden zijn van de hoogste kwaliteit en selecteert het bedrijf met de grootste zorg.

Larco biedt de producten zowel onder de naam Larco als onder private label aan in binnen- en buitenland. Tevens levert het bedrijf aan industriële klanten en fungeert als co-packer voor een aantal belangrijke merkleveranciers. De afnemers zijn hoofdzakelijk actief in de foodretail en foodservice.

Eind 2016 besloot Larco om een gedegen heroriëntatie aangaande ERP te starten. De bestaande ERP omgeving was toe aan vernieuwing en modernisering, vooral ook vanwege toenemende marktwensen en eisen.

Belangrijk verbeterpunt was daarbij de integratie van de werkvloer processen met het nieuwe ERP platform. Met daarbij als nadrukkelijke eis om zoveel mogelijk binnen het ERP systeem te integreren. Met andere woorden geen of nagenoeg geen externe applicaties.

Met de introductie van de DIN add-on voor werkvloer integratie werd deze belangrijke eis ingewilligd. Binnen Larco zal deze o.a. worden ingezet voor ontvangst-, verbruiks- en productie registraties op de werkvloer gekoppeld met daar aanwezige weeg- en labelapparatuur. Na een uitgebreide vooranalyse in het najaar van 2017, heeft Larco onlangs een akkoord gegeven op de overgang naar de nieuwste versie van DIN Food en is daarmee de basis gelegd voor verlenging van de jarenlange relatie.

Branches: 
Versverwerking
Receptuurgeoriënteerde producenten