Voicepicking: papierloos én foutloos orderpicken

Efficiënt werken op de werkvloer kan vandaag de dag op verschillende manieren. Eén daarvan is voicepicking; een orderpicking techniek waarbij werken vanaf papier tot het verleden behoort. Het resultaat: de handen en ogen van je medewerkers vrij! Voicepicking levert een grote bijdrage aan de snelheid waarmee je orders kunt samenstellen én stimuleert een ergonomische werkwijze.

Spraakcommando’s

Bij voicepicking gebruik je spraakcommando’s bij de communicatie met de bedrijfsapplicaties. Het systeem stuurt de orderpicker aan met spraak en die koppelt zijn activiteiten ook via spraak terug. Datzelfde geldt voor instructies. 

Besparing op picktijd

Picken op basis van voice als alternatief voor barcodescanning levert een aantal voordelen op. De belangrijkste zijn:

  • Medewerkers hebben beide handen vrij; 
  • Als picker hoef je niet meer op papier of op een scanner te kijken. Hierdoor ben je meer gefocust op de werkprocessen met als resultaat meer veiligheid en efficiëntie; 
  • Besparing op picktijd. Tijdsverlies als gevolg van een verplichte scanactie kun je zo beperken. Het uitspreken van een controle getal bij het wegzetten of pakken van een pallet kan er toe leiden dat je de werkprocessen vloeiend voort kunt zetten; 
  • Ergonomische verbeteringen (zelfs minder ziekte verzuim); 
  • Verlagen piekbelasting; 
  • Korte inwerk periode waardoor je flexibel tijdelijk personeel kunt inzetten.

Standaard WMS koppeling

Dankzij de standaard WMS koppeling, gerealiseerd in samenwerking met onze partner Actemium, kunnen we voicepicking volledig integreren met Microsoft Dynamics NAV! 

Meer informatie
Wilt u meer weten over voicepicking? Bekijk de 2-minute video.

Voicepicking Actemium

Branches: 
Drankproducenten
Wijnimporteurs
Drankengroothandel en -distributie
Food en Horeca groothandel
Versverwerking
Receptuurgeoriënteerde producenten
Maaltijdservice