What's New in NAV 2018?

Geplaatst op 21 december 2017 in Blog, Microsoft Dynamics, Software, Strategie.

Op 1 december j.l. heeft Microsoft NAV 2018 vrijgegeven. In deze nieuwste versie van Dynamics NAV zijn weer diverse verbeteringen en nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor u uitgewerkt.

Gebruikerstaken

Een nieuwe functie van NAV 2018 is het creëren van taken. Taken kunt u voor u zelf maken, maar ook voor anderen.   Zo kunt u op gemakkelijke wijze reminders toewijzen en efficiënter werken. 

Beeldanalyse

Beeldanalyse zorgt ervoor dat kenmerken binnen een afbeelding automatisch herkend worden. Deze kenmerken  kunnen dan aan artikelen en contactpersonen in Dynamics NAV worden toegevoegd. U hoeft alleen de feedback te  controleren en toe te wijzen.

Hoe werkt beeldanalyse?

  • Contactpersonen: herken het geslacht of de leeftijd van een persoon.
  • Artikelen: identificeer type en kleur

De beeldanalyse extensie doet na controle van de afbeelding, een voorstel voor de bijbehorende kenmerken. De kenmerken, het betrouwbaarheidsniveau en de details zijn direct zichtbaar. U kunt vervolgens zelf bepalen wat u wilt doen met elk kenmerk.

Excel-rapporten templates

In Dynamics NAV 2018 is er een nieuwe optie voor Excel-rapporten toegevoegd aan de rollen “Business Manager” en “Accountant” . U kunt met één druk op de knop een vooringesteld rapport genereren, die klaar is om geprint te worden vanuit Excel.

Verbeterde boekingsgroepinstellingen en missende boekingsmeldingen

Een nieuw slim algoritme stelt grootboekrekeningen voor onder boekingsgroepinstellingen. Het algoritme analyseert de bestaande boekingsinstellingen die u al heeft en stelt grootboekrekeningen voor met soortgelijke boekingsinstellingen. Voor posten kunt u instellingskaarten opstellen, waarmee u de mogelijkheid heeft om alleen grootboekrekeningen te zien die nodig zijn voor functies die u heeft ingeschakeld.

Voor het verwijderen van boekingsinstellingen is een verbeterde controle toegevoegd aan Dynamics NAV 2018. Als een boekingsinstelling al op een andere plek in Microsoft Dynamics in gebruik is, kunt u dit makkelijk controleren. Tijdens het voorbereiden van een document kunt u ook een melding ontvangen dat de boekingsinstellingen ontbreken.

Batchboeken van orders, facturen en creditnota’s

Kunt u de hoeveelheid facturen niet snel genoeg kunt verwerken? Batches van orders, facturen of creditnota’s kunnen nu in één keer worden verwerkt.

Verbeteringen Wijzig Globale Dimensies

In eerdere versies van Dynamics NAV boekte het rapport Wijzig Globale Dimensies één grote transactie die alle andere activiteiten blokkeerde. In NAV 2018 is deze functie sterk verbeterd: de gehele taak verloopt parallel en wordt per tabel uitgevoerd in afzonderlijke, onafhankelijke achtergrondtaken. Elke mislukte taak kan opnieuw worden uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een fout optreedt waarbij 95% van de records wordt verwerkt, zal de herhalingstaak de overige 5% voltooien.

Verbeteringen Intrastat rapport

U kunt nu aangeven dat u Intrastat-rapporten moet opstellen en de standaard transactietypes  instellen om uw Intrastat-rapportage sneller te maken. Gebruik het Intrastat Checklist-rapport voor een visuele indicatie van elke Intrastat-journaalregel die een fout bevat en verbeterd dient te worden voordat het Intrastat-rapport wordt verstuurd. U krijgt de exacte details van de error te zien. 

Inzending van EC Verkooplijst met meer dan 9999 regels

Het is nu mogelijk om de EC Verkooplijstrapport met meer dan 9999 regels in te dienen. Het enige wat u hoeft te doen, is een drempel instellen voor het aantal regels in de btw-rapportinstellingen voor het EC Verkooplijstrapport. Wanneer u dergelijk grote EC Verkooplijstrapporten indient, zullen er berichten worden gegenereerd en kunt u deze automatisch delen met de overheid. U kunt de resultaten van de inzending vervolgens bekijken in het venster Logboekposten.

Rechtstreeks boeken in grootboekrekeningen van documenten

Als u een extra vergoeding of een specifieke service aan een in- of verkoopdocument wilt toevoegen, kunt u deze met de nieuwe versie van Dynamics NAV meteen in het document toevoegen – óók als het artikel niet beschikbaar is in uw catalogus. De opbrengst kunt u vervolgens naar de juiste grootboekrekening van de documentregels boeken.